Liderii sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal i-au anuntat astazi pe grevisti ca staff-ul companiei i-a informat ca, de la declansarea grevei, situatia a devenit critica pe platforma, informeaza NewsIn.

Se inregistreaza problem la bateriile de cocsificare, la otelarii si la furnale, iar emisiile de noxe s-au amplificat, informeaza NewsIn.

Potrivit liderilor grevistilor, delegatia sindicatului Solidaritatea a fost intampinata de directorii de uzine, impreuna cu senior managerul Ionel Bors si directorul de operatiuni Hans Ludwig Rosenstock.

Oficialii le-au spus sindicalistilor ca mai multe instalatii din combinat functioneaza la capacitate minima.

"Bateriile de cocsificare au functionat la 30% din capacitate si au cerut reintoarcerea oamenilor la lucru pentru ca, odata oprita, Uzina Cocso-Chimica nu mai poate fi pornita niciodata. Au spus ca Furnalele 3 si 4 sunt la limita de lucru si la suflant este o problema care ar putea bloca un furnal. Activitatea este redusa la minimum si la Aglomerare. Nu in ultimul rand, directorul Directei de Protectie a Mediului din combinat, Vespasian Popescu, ne-a spus ca este foarte ingrijorat de emisiile de noxe, care sunt depasite de 10-20 de ori", a relatat presedintele Solidaritatea, Gheorghe Tiber, in fata multimii.

Tiber le-a spus grevistilor adunati in fata portii principale a combinatului galatean ca le-a cerut patronilor ca, in maximum doua ore, sa avanseze o noa oferta de crestere salariala.

"Daca nu se intampla ceva cu revendicarile noastre, noi vom continua greva", a afirmat Gheorghe Tiber in fata protestatarilor. "Nu plecam!" Nu cedam!", a fost raspunsul multimii.

Potrivit lui Tiber, administratia ar fi invitat o delegatie a Solidaritatii la noi discutii in aceasta seara, incepand cu ora 19:00. Liderii grevistilor au spus, insa, ca ii asteapta pe patroni la poarta combinatului, acolo unde se desfasoara protestul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.