Ministrul transporturilor a spus ca va da in judecata transportatorii rutieri in masura in care se va constata ca s-au comis ilegalitati prin organizarea miscarilor de protest, informeaza NewsIn.

In opinia ministrului transporturilor "transportatorii rutieri solicita desfiintarea rovinietei si in acelasi timp o infrastructura de transport mai buna".

"Toata lumea stie ca principala sursa certa de venit a Companiei Nationale de Autostrazi folosita exclusiv pentru modernizare si intretinerea drumurilor nationale este rovinieta. A renunta la rovinieta inseamna a lasa compania fara nici un ban. Pe de alta parte, sigur, mai au o serie de revendicari care nu au legatura cu Ministerul Transporturilor cum este revendicarea legata de accize, sunt o serie de alte revendicari care practic ar presupune o discutie si o negociere la nivelul mai multor ministere", a adaugat ministrul.

Potrivit acestuia, au avut loc discutii, s-a negociat in mai multe randuri, s-au acceptat unele dintre punctele respective, dar reprezentantii transportatorilor considera ca ar trebui sa le fie acceptate toate punctele de vedere, "ori asa ceva intr-o societate democratica nu se poate".

"Nu pot fi de acord cu multe dintre solicitarile lor, iar reactia lor de a nu mai sta la masa negocierilor si de a incepe actiuni de protest, multe aflate la limita legii, reprezinta o atitudine neconstructiva care in nici un caz nu va da roade", a mai spus Orban referindu-se la solicitarile transportatorilor.

Protestul a inceput in aceasta dimineata, in Bucuresti si in tara. Aceasta actiune se va desfasura pe soseaua de centura a mai multor orase. Potrivit vicepresedintelui Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania, Constantin Isac, se va porni in coloana, cu viteza redusa, timp de cinci ore, cu pauze de 40-45 de minute. Camioanele vor purta bannere cu inscriptii de protest. Tototdata, organizatorii au precizat ca la protest nu vor fi incluse autocare.

Isac a precizat ca se doreste ca Ministerul Transporturilor sa accepte o discutie in care sa se ia decizii concrete, "pentru ca pana acum am avut parte numai de promisiuni si discutii sterile", a spus Constantin Isac.

Transportatorii rutieri au organizat, astazi proteste si in mai multe municipii din tara, printre care Timisoara, Galati, Cluj, Baia Mare, Buzau, Targu Jiu si Miercurea Ciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.