Soferii bucuresteni au fost chemati ieri la o rebeliune generala impotriva nesimtirii la volan, in cadrul unei campanii de lipire de abtibilduri pe automobile, cu mesajul: „Eu nu blochez intersectia”.

Cel care a nascocit mesajul este cameramanul Pro TV Dan Patzelt. Ideea i-a venit dupa ce a constatat ca pentru el ziua are numai 23 de ore: „Dimineata, cand vin la sase jumate la stiri, fac sapte minute. Cand plec de-aici la unu jumate, fac o ora pana in Floreasca (pe circa 4 kilometri n.n.), unde stau eu”.

Dan a initiat campania cu iluzia ca, vazand abtibildurile, soferii cu tupeu ar deveni mai cumpatati:
„Eu sunt genul care nu intra in intersectie sa o blochez, ci stau la stop. Pentru asta primesc claxoane, injuraturi, tot ce se poate primi in limbaj suburban de la ceilalti soferi. Cred ca 90% din blocajele in trafic sunt datorate soferilor care nimeresc ca prostii in mijlocul intersectiei si franeaza acolo, in loc sa se opreasca la stop. Prefer sa stau trei minute la stop decat 20 intr-un blocaj”.

Un mesaj primit de 25.000 de oameni
Ieri, pe parcursul a patru ore, Dan si-a dat intalnire cu 600 de soferi prin telefon sau pe e-mail la intersectia din Piata Iancului, ca sa le lipeasca pe luneta stickere cu „Eu nu blochez intersectia”. Pana la urma au venit doar 60. Cu un sul de hartie igienica intr-o mana si cu detergent de spalat geamuri in cealalta, ambele sustrase de acasa de la parinti, Dan Patzelt a curatat de praf lunetele si le-a aplicat soferilor abtibilduri mari sau mici, cu inscrisuri albe, galbene sau portocalii.

Desi nu cere bani pentru abtibild, Dan zice ca „nu e moca. E un sticker in care trebuie sa crezi. Eu nu dau stickere de nebun”. Adeptii si i-a racolat pe internet prin site-ul www.eunublochezintersectia.ro. A scris pe tema asta pe bloguri si, din blogosfera, a ajuns in forumuri, apoi pe un site de stiri.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.