A sosit primavara cu alaiul burselor internationale. O parte dintre tarile ofertante au strins deja dosarele candidatilor romani, asteptindu-i la studii in 2006.

Bundestagul german ofera cinci burse de practica internationala in Parlament, program la care participa trei universitati berlineze. Cursurile se vor desfasura in perioada 1 martie-31 iulie 2006. Dosarele de candidatura se depun la Ambasada Germaniei, precum si la Parlamentul Romaniei, pina la data de 31 mai 2005.

Centrul International de Studii Ungare si Central Europene din cadrul Universitatii Szeged ofera contra cost programe speciale si de studii. Cele de studii includ cursuri ungare si central europene. Cele speciale sint dedicate studentilor straini inscrisi la diferite forme de invatamint universitar sau preuniversitar, care doresc sa aprofundeze domenii ca istoria, politica, cultura etc. Diplomatii si oamenii de afaceri pot opta si ei pentru cursuri speciale de limba maghiara.

Dosarul de candidatura trebuie depus la Centrul International de Studii Ungare si Central Europene, de pe strada Tisza Lajos nr. 103, H-6725, Ungaria. El trebuie sa contina un formular tip de inscriere la concurs, traduceri legalizate ale actelor de studii (foi matricole, situatii scolare, diplome), un proiect de studiu, doua fotografii de pasaport cu numele scris pe verso si certificatul medical, eliberat de medicul de familie, care atesta ca este apt/a pentru efectuarea studiilor. Ultima zi in care se pot depune dosarele este 1 iulie 2005.

Coreea, Spania sau Peru?

Concursul pentru programul de master in comert si afaceri internationale este organizat de Universitatea coreeana Ajou, din Seul, in doua transe. Pentru sesiunea de primavara, concursul de dosare are loc pina la 31 mai, iar pentru toamna, la 30 noiembrie 2005. Guvernul coreean anunta ca ofera burse de studii candidatilor eminenti. Informatii despre structura concursului, anul universitar si celelalte conditii de inscriere pot fi obtinute accesind site-ul http:// gsis.ajou.ac.kr.

In perioada 1-29 iulie 2005, Madrid este gazda cursurilor de vara contracost organizate de Institutul de Studii privind Bursa. Studentii in ultimul an de facultate si licentiatii sint invitati sa studieze finante-banci, comert exterior, gestiunea capitalului, analiza bursei si marketing international. Alte detalii despre cursurile de vara si conditiile financiare se gasesc pe www.ieb.es. Dosarele de candidatura se depun pina la sfirsitul lunii iunie, la adresa: Instituto de Estudios Bursatiles, C/Alfonso XI, nr. 6, 28014, Madrid.

Pentru 2005-2008, guvernul peruan ofera burse doar in stiinte politice, geografie, asistenta sociala, arta, istorie, arheologie si antropologie. Bursele puse in joc pot fi precedate, la cerere, de un an pregatitor de limba spaniola. Modelul dosarelor de inscriere il gasiti pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) www.burse.edu.ro. Termenul limita de depunere a dosarelor este 20 aprilie 2005, la Registratura MEC.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.