Instanta Judecatoriei sectorului 5 va lua in discutie, peste doua saptamani, cererea prin care Ministerul Apararii Nationale (MApN) solicita scoaterea din procesul in care Zoe Ceausescu cere deshumarea parintilor ei. La termenul de ieri, MApN a depus un act in care afirma ca nu a avut atributii cu privire la ceremonialul de inmormantare si nici la inmormantarea propriu-zisa a sotilor Nicolae si Elena Ceausescu.

Avocatul Zoei Ceausescu a declarat ca aceasta cerere ridica unele semne de intrebare in conditiile in care o instanta militara a pronuntat sentinta, armata a transportat cadavrele de la Targoviste la Bucuresti, iar depozitarea corpurilor celor doi a avut loc pe Stadionul Ghencea. Instanta a acordat un termen de doua saptamani pentru ca, atat Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, cat si Zoe Ceausescu sa poata studia acest act al Ministerului Apararii Nationale si sa formuleze, la randul lor, concluzii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.