Noua oferta de majorare salariala propusa de patronat prevede acordarea a 300 de lei incepind cu 1 ianuarie si 60 de lei de la 1 septembrie, plus acordarea unei prime de rezultat pentru 2007 in suma medie de 1.000 de lei.

Noua oferta pare mult mai tentanta decat cea de la inceputul saptamanii, cand, per total, se ajungea la o crestere salariala de 390 de lei.

Viceliderul Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat ca s-a ajuns la "un acord verbal", dar precizat ca o decizie finala va fi luata dupa ce vor fi consultati toti grevistii. "Intr-adevar, s-a ajuns la un acord verbal. Liderii de organizatii se consulta cu salariatii. Precizez ca nu este un acord scris. Este oricum o oferta mult mai buna fata de 130 de lei, cu cat am intrat in greva", a afirmat Iordache.

Angajatii uzinei Dacia au intrat in greva generala pe timp nelimitat in data de 24 martie, dupa ce au respins oferta administratiei de majorare salariala cu 12%, pretentiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a intocmit o lista cu 14 revendicari, printre cele mai importante numarandu-se marirea salariala in suma fixa de 550 de lei, in doua transe si prime de Paste si de Craciun, in valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Potrivit presei franceze, greva generala de la Dacia Pitesti a determinat scaderea productiei modelului Logan cu 15.000 de unitati fata de grafic, ceea ce ar putea duce la neatingerea cifrei de 320.000 de modele Logan si Sandero produse in cursul acestui an si la ratarea tintei grupului Renault. Potrivit site-ul specializat autoplus.fr, pierderile uzinei ar depasi deja 150 de milioane de euro, deoarece, in conditiile grevei, numai cateva zeci de vehicule sunt asamblate in fiecare zi, fata de 1.300 de masini in mod obisnuit.