O delegatie de 40 de revolutionari a protestat ieri la Strasbourg, depunand la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) un nou memoriu si documente suplimentare la actiunea prin care solicita obligarea autoritatilor romane de a solutiona dosarele Revolutiei.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, insotit de 40 de revolutionari, a participat ieri la un miting in fata Palatului Drepturilor Omului din Strasbourg.

Delegatia a fost formata din reprezentanti ai Aliantei Civice, Asociatiei 21 Decembrie 1989, Blocului National al Revolutionarilor, Asociatiei Copiilor Revolutiei – urmasi ai eroilor martiri din Bucuresti, Timisoara si Brasov, Federatiei Sindicale "Solidaritatea – Virgil Sahleanu" a siderurgistilor din Romania.

Aceeasi delegatie a depus la CEDO, pe data de 6 februarie, o actiune prin care solicita instantei europene sa oblige institutiile statutui roman sa solutioneze dosarul Revolutiei 97/P/1990.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.