Dupa o primavara destul de capricioasa, meteorologii au elaborat prognoza pentru urmatoarele luni. Potrivit specialistilor, in luna aprilie se anunta temperaturi normale pentru aceasta perioada.

In zilele cele mai calde, insa, maxima termica poate depasi 25 de grade Celsius. Cel mai frig va fi in depresiunile din nordul si centrul tarii, unde, pe timpul noptii, temperaturile minime pot cobori pana la -4 grade si este posibil sa mai ninga, mai ales la munte. Meteorologii se asteapta la ploi serioase in vestul tarii, existand posibilitatea de crestere a debitelor pe raurile mici.

Luna mai este posibil sa vina cu temperaturi care sa depaseasca 32 de grade Celsius, in sudul Romaniei. Este vorba insa de temperaturi care s-ar putea inregistra doar izolat si pentru o perioada mica de timp. Va ploua mai putin ca intr-o luna obisnuita de mai, insa precipitatiile vor avea caracter de aversa si vor fi insotite de tunete si fulgere si vant puternic.

In iunie va fi mai cald decat in mod obisnuit. In sudul tarii vor fi zile in care temperatura va depasi 35 de grade, in conditiile in care, in aceasta perioada nu ar trebui sa fie mai mult de 30 grade Celsius. Ploile vor lipsi, mai ales in zona de est, iar in restul tarii vor fi insotite de vant puternic si fenomene electrice.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.