Seful de post din comuna doljeana Varvoru de Jos a fost lovit in cap cu teaca unui cutit, iar un tanar rom a fost impuscat in picior,ieri seara, in urma unui conflict izbucnit la un lac de langa localitatea doljeana Fantanele, cei doi fiind internati la Spitalul Judetean Dolj, informeaza NewsIn.

"Ieri seara am primit un apel de la Elena Tulitu (proprietara baltii de la Fantanele - n.r.), care a anuntat ca sotul ei a fost agresat de un grup de romi care pescuia in balta Fantanele. Imediat a fost trimis cel mai apropiat echipaj, respectiv cel din Varvoru de Jos, pentru a aplana conflictul", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Dolj, Stanca Giuca, citat de corespondentul NewsIn.

In dreptul localitatii dojene Ciutura, politistii au incercat sa opreasca trei autovehicule in care se aflau cei zece romi reclamati de proprietara baltii Fantanele.

La semnalele politistilor a oprit un singur autoturism, in care se aflau trei persoane. Cei trei romi au adus injurii politistilor si i-au amenintat cu un pistol, iar, pentru a-i potoli, seful de post din Varvovu de Jos, Anutian Popa, a tras un foc de arma in plan vertical.

"Unul dintre romi l-a lovit pe seful de post cu teaca cutitului in cap, moment in care politistul si-a pierdut cunostinta. Intrucat romii continuau sa se apropie si sa ameninte si vazandu-l pe Anutian Popa inconstient, ajutorul sefului de post a tras un foc de arma, ranindu-l in picior pe Patru Nistor, zis Savant, in varsta de 30 de ani, din Craiova", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ.

Agresorii au fugit apoi de la locul incidentului, insa politistii au organizat un filtru in localitatea Bucuvat si au reusit sa-i prinda pe cei trei romi - Nicolae Sorimber, zis Print, Soniar Nistor si Patru Nistor, zis Savant.

Seful de post din Varvoru de Jos a fost diagnosticat cu plagi zdrobite la nivelul capului, iar Patru Nistor urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale la picior. Medicii spun ca ambii raniti sunt in afara oricarui pericol.

Cercetarile in acest caz au fost preluate de o echipa de politisti, alaturi de un procuror de la Tribunalul Dolj. Nicolae Sorimber si Soniar Nistor au fost retinuti pentru a fi audiati la sediul IPJ Dolj. Cei doi, alaturi de Nistor Patru, sunt cercetati pentru ultraj cu violenta asupra unor politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.