Directorul de comunicare al uzinei, Liviu Ion, a confirmat faptul ca negocierile intre patronat si Sindicatul Automobile Dacia (SAD) au inceput marti dupa-amiaza. "Au inceput negocierile. Eu nu fac parte din comisie. Mai multe nu stiu sa va spun", a declarat Liviu Ion.

Saptamana trecuta, reprezentantii administratiei Uzinei Dacia au declarat ca decizia de miercuri a Tribunalului Arges de a amana cu inca o saptamana pronuntarea in cazul legalitatii grevei muncitorilor afecteaza ambele parti si ca nu vor mai avea loc negocieri decat dupa incetarea grevei.

Greva de la Dacia a intrat, luni, in cea de-a treia saptamina si, potrivit declaratiilor liderilor sindicali, grevistii sunt hotarati sa nu se intoarca la munca decat daca vor obtine marirea salariala de 550 de lei, in doua transe. Luni, sindicalistii au anuntat ca vor organiza un nou miting, joi, 10 aprilie, in piata Vasile Milea din Pitesti. Ei sustin ca la acest miting vor participa toti grevistii de la Dacia si reprezentanti ai sindicatelor din mai multe judete ale tarii.

Urmatorul termen in procesul intentat de SC Automobile Dacia sindicatelor este miercuri, 9 aprilie.