Din cauza topirii zapezilor si a precipitatiilor abundente, apele unor rauri vor depasi cotele normale in luna aprilie, anunta Antena 3. Pericolul cel mai mare va fi la deal si la munte, unde se vor produce viituri puternice intr-o perioada scurta.

Autoritatile nu pot preciza unde vor avea loc aceste inundatii, intrucat hartile de inundabilitate existente contin informatii de dinaintea anului 1970.

Secretarul de stat din Ministerul Mediului, Lucia Varga, promite ca pana la sfarsitul lui 2008, Romania va beneficia de o noua cartografiere a zonelor inundabile si asigura ca tara noastra va avea si un Atlas Cadastral.

Un alt pericol cu care ne vom confrunta, vor fi temperaturile mari care accelereaza incalzirea globala. Potrivit specialistiolr un milion de kilometri patrati de banchize polare se vor topi, iar efectele pot fi devastatoare, noteaza Realitatea.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a prezentat un calcul facut de specialisti potrivit caruia ar fi nevoie ca, pana in 2020, fiecare european sa plateasca 3 euro pentru ca iarna sa ramana iarna si vara, vara.