Social 9 Aprilie 2008 11:07
Agentul fratilor Joel si Ethan Coen, David Flynn, a declarat ieri, la deschiderea celei de-a doua editii a Festivalului de Film de Scurt si Mediu Metraj NexT, ca Romania merita sa obtina Oscarul anul acesta.

"In Romania vi se pare ca regizorii fac filme personale, de autor, dar sa stiti ca lumea este cu ochii pe voi", a mai spus Flynn, care va avea un seminar miercuri, in cadrul festivalului.

La editia din acest an a festivalului NexT, fondat in memoria regizorului Cristian Nemescu si a sunetistului Andrei Toncu participa 117 filme din 20 de tari. Festivalul a fost deschis de pelicule din scoala ale unor regizori consacrati la sectiunea "Si ei au fost NexT Generation". Au fost prezentate filmele "Pro Patria" de Titus Muntean si "Singur(a) pe lume" de Tudor Giurgiu.

Festivalul prezinta si doua filme-experiment, realizate de copii sub 12 ani.
Printre premierele festivalului se numara filmul "Networking Friday" de Melissa de Raaf si Razvan Radulescu si pelicula lui Liviu Marghidan, "Stii tu".

La sectiunea "Countries in Focus" vor fi prezentate filme din Suedia, Irlanda si Spania, iar "Festival Cities" va prezenta filme din Milano, Lisabona, Ludwigsburg si Sarajevo.

In competitie sunt inscrise 30 de filme. Juriul, format din reprezentantul "Semaine de la Critique", Bernard Payen, regizorul Jamie Travis si Tudor Voican va acorda Trofeul NexT, in valoare de 4000 de euro, Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai buna regie, premiul Andrei Toncu, pentru cel mai bun sunet, fiecare in valoare de 2000 de euro si premiul pentru cel mai bun film romanesc, in valoare de 500 de euro.

Printre regizorii care sustin seminarii la festivalul NexT se numara si laureatul Palme d'Or, Cristian Mungiu, care va avea un curs de master-class de regie miercuri la ora 13.00, dupa seminarul lui Flynn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.