"Anul acesta, pentru destinatii externe, oamenii prefera Grecia si o parte din Cipru, pentru ca doar aici Pastele se sarbatoreste odata cu cel romanesc. In celelate tari nu este atmosfera acestei sarbatori", a declarat, pentru agentia de stiri NewsIn, directorul adjunct pentru turism extern al agentiei Eximtur, Oana Lupean.

Un sejur de patru nopti, in Rodos, la hotel de doua stele, cu demipensiune, porneste de la 329 euro, in timp ce in Creta, la trei stele, cel mai ieftin este de 359 euro, ambele oferte incluzand zboruri charter. In Cipru, in aceleasi conditii ca si in Rodos, pachetul porneste de la 299 euro.

La fel de cautate sunt insa si sejururile in tari cu clima calda. "Sunt destul de cautate si sejururile in tarile calde, mai ales ca perioada coincide cu vacanta copiilor. Am avut deja cateva cereri pentru aceste destinatii, iar in perioada urmatoare ne asteptam ca ele sa cresca", a explicat Oana Lupean.
Directorul de marketing al agentiei Marshal Turism, Cristian Ghita, a confirmat ca Romania si Grecia se vor situa printre cele mai cerute locatii. "Destinatiile cele mai solicitate pentru pachetele de Paste 2008, dupa numarul de turisti, vor fi Romania, Grecia, Bulgaria. Pentru pachetele de 1 Mai, nu avem o sectiune speciala, decat pentru destinatiile interne. Datorita apropierii de Paste, pentru destinatii externe se folosesc pachetele pregatite pentru Paste, care se termina in jur de 29 aprilie, la care se vor adauga nopti suplimentare", a explicat directorul de marketing al agentiei Marshal Turism.