Social 8 Aprilie 2008 15:01
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a implinit, luni, 60 de ani de la infiintare si a ales ca tema a Zilei Mondiale a Sanatatii "Protejarea sanatatii in fata schimbarilor climatice", relateaza NewsIn.

Directorul general al OMS, Margaret Chan, a precizat in mesajul trimis cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, ca sunt cunoscute efectele climei asupra starii de sanatate a populatiei. "Stim acum ce efecte are clima instabila asupra sanatatii. Tornadele, inundatiile, furtunile si seceta ucid zeci de mii de oameni in fiecare an. Boli strans legate de clima, precum malaria, diareea, malnutritia cauzata de lipsa de proteine duc la mai mult de 3 milioane de pierderi de vieti omenesti in fiecare an", a adaugat Margaret Chan.

Schimbarea climei ameninta toate eforturile de a reduce efectele bolilor legate de saracie. "Nu este corect si nu vom accepta acest lucru. Trebuie ca guvernele, ministerele sanatatii din intreaga lume sa adopte strategii care sa puna pe primul loc sanatatea si starea de bine a oamenilor si sa protejeze populatia de efectele schimbarilor climatice. Avem nevoie ca indivizii sa faca alegeri corecte, care vor reduce efectele schimbarilor climatice si vor sustine sanatatea'', a subliniat directorul OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.