Romanii cel mai bine platiti, care isi pot gasi un loc de munca prin intermediul EURES, sunt medicii, ale caror venituri anuale se pot ridica la 53.500 de lire sterline (aproximativ 68.000 de euro).

Astfel, o clinica din Manchester angajeaza 25 de medici romani, care au o experienta de cel putin trei ani si cunosc limba engleza foarte bine. Pe langa un salariu de peste 5.500 de euro pe luna, medicii mai beneficiaza de instruire la locul de munca, de asigurare medicala, de 25 de zile de concediu pe an si de asigurare pentru pensie. Durata contractelor este de doi ani.

O clinica din Dublin angajeaza, de asemenea, zece moase din Romania, pe salarii de 35.000-47.000 de euro pe an. Persoanele interesate sa se angajeze in Irlanda trebuie sa fi absolvit o scoala postliceala de asistente de minimum trei ani si sa cunoasca limba engleza foarte bine. Durata contractului este de minimum un an, iar, dupa primele sase luni, angajatele primesc un bonus de 500 de euro.

In Slovenia, romancele se pot angaja ca asistente medicale, care sa ingrijeasca persoane varstnice intr-un camin de batrani. Programul de lucru este de 42 de ore pe saptamana, in trei schimburi, cu doar o zi libera din sapte, iar salariul net lunar este de 750 de euro. Angajatorul mai ofera o masa pe zi si ajutor in gasirea unei locuinte. Pentru a fi angajate, femeile trebuie sa fi absolvit o scoala postliceala sanitara si sa aiba minimum sase luni experienta in domeniu.