Social 7 Aprilie 2008 00:33
Cainii adunati de hingheri in perioada summit-ului, vor fi eliberati, revenind pe strazile capitalei.

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, apreciaza ca singura problema care va reveni bucurestenilor este cea legata de cainii vagabonzi, care in perioada summit-ului au fost ridicati de lucratorii Administratiei publice, dar din motive legislative, vor fi eliberati., scrie Gandul.

Adriean Videanu, a explicat, sambata, ca asta ar fi singura solutie, intrucat in adaposturile special amenajate nu sunt locuri. „Nu exista alta alternativa, deoarece realizarea unui adapost nu se face imediat“, a concluzionat edilul-sef.

Declaratia lui Videanu vine in contextul in care Administratia pentru Supravegherea Animalelor (ASA) a informat ieri ca nu va elibera nici unul dintre cainii capturati si tinuti in adaposturi. Astfel, din circa 120 de maidanezi ridicati, 84 au fost solicitati spre adoptie, precizeaza ASA, precizeaza Evenimentul Zilei.

Abandonati de noii stapani
Pentru ca nu exista legislatie in vigoare care sa pedepseasca abandonurile, multi dintre cainii adoptati vor ajunge din nou in strada fiind abandonati de persoanele care nu isi asuma respnsabilitatea.

„Inainte de Summitul NATO, aproximativ 120 de maidanezi au fost capturati de pe strazi. Pentru majoritatea avem deja cereri de adoptie. Problema este ca multi dintre acestia s-ar putea sa ajunga din nou in strada, din cauza ca sint abandonati“, a declarat Adriean Videanu, citat de Cotidianul.

Bucurestenii si ONG-urile care adopta maidanezii ar trebui sa isi asume responsabilitatea ingrijirii ciinilor adoptati, adica sa le asigure cazare si sa nu-i mai abandoneze in strada. „Conform statisticilor Asociatiei de Supraveghere a Animalelor (ASA), doar 30% dintre ciinii adoptati, din adaposturile municipalitatii, ramin la stapin, restul ajung foarte repede inapoi in strada“, a explicat primarul general.

Caini cu microcip
Potrivit Ziua, serviciul clinica mobila din cadrul ASA raspunde de identificarea populatiei canine, prin aplicarea de crotalii si microcipuri. Or, dovada ca maidanezii capturati inainte de summitul NATO erau, de fapt infiati - a venit in momentul cand personalul de la Ecarisaj a vrut sa-i sterilizeze. Nu numai ca animalele erau castrate, dar aveau si microcipuri de identificare. In ciuda faptului ca microcipul indica numele stapanului, seful municipalitatii sustine ca nu-l poate amenda in caz ca acesta abandoneaza cainele a doua zi.

Apel la cetateni
Gardianul anunta ca Primaria Capitalei face apel catre persoanele care adopta caini sa isi asume responsabilitatea ingrijirii cainilor adoptati, sa le asigure un adapost, hrana si sa nu ii mai elibereze din nou in strada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.