In urmatoarele zile va ploua in regiunile intracarpatice, in timp ce in est si sud-est cerul va fi variabil si se vor inregistra averse de scurta durata, in special dupa-amiezele. Joi, ploile se vor extinde si in jumatatea de nord a tarii. Vantul va sufla slab, pana la moderat.

In cursul zilei de astazi, locuitorii din nord-vest vor avea parte de precipitatii sub forma de averse, cu descarcari electrice. La munte se asteapta lapovita si ninsoare. Temperatura maxima va ajunge la 21 de grade C, iar minima nu va cobori sub 0 grade C. Maine, vremea va continua sa se incalzeasca, maximele atingand 23 de grade C. Spre seara si noaptea, innorarile se vor accentua in jumatatea de vest a tarii si va ploua pe arii extinse in Banat, Cri- sana si Maramures, si local in Oltenia si Transilvania. Miercuri, ploile ar putea ajunge si in Capitala, unde vor fi conditii ca, treca tor, sa ploua slab. Aici, maximele vor atinge valori de pana la 22 de grade C. In restul zilelor, cerul va fi variabil.

„Procesul de incalzire continua si in weekend, astfel ca temperaturile ar putea depasi cu pana la 7 grade C maximele normale pentru aceasta perioada, de 17 grade Celsius“, afirma Viorica Dima, meteorolog de serviciu la ANM.