Social 5 Aprilie 2008 14:29
Persoanele in cautarea unui loc de munca au la dispozitie peste 16.000 de slujbe vacante, pe care agentii economici le-au inregistrat la Agentia pentru Ocupare, cele mai multe fiind pentru persoanele cu studii medii si profesionale, muncitori necalificati sau in industria textila.
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat, vineri, ca agentii economici au inregistrat 16.024 locuri de munca vacante, pentru perioada 4-11 aprilie, peste 15.000 dintre acestea fiind pentru persoanele cu studii medii si profesionale.

Principalele ocupatii pentru care sunt oferite locuri de munca sunt confectioner-asamblor articole din textile (836), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (684), muncitori necalificati la demolari cladiri, zidarie, mozaic, gresie, parchet (583), agent de paza (403), muncitori necalificati in industria confectiilor (550), dulgher (283), zidar rosar tencuitor (390), operator confectioner in industria de imbracaminte si tesaturi, tricotaje si materiale sintetice (431), lacatus mecanic (370), muncitori necalificati la intretinere de drumuri, sosele, poduri si baraje (452), vanzator (214).

Pentru absolventii de studii superioare sunt disponibile 1.012 locuri de munca, din care peste o treime sunt pentru ingineri. Astfel, agentii economici au raportat 69 de locuri de munca libere pentru ingineri in constructii civile, industrale si agricole, 43 pentru ingineri mecanici, 18 pentru ingineri in industria alimentara, 13 pentru ingineri constructori si instalatii, 14 pentru ingineri de productie. Licentiatii se mai pot angaja pe urmatoarele posturi: asistent medical generalist, contabil, inspector economist in management, jurisconsult, psiholog, redactor sau chimist.

Cele mai multe locuri vacante sunt in Hunedoara (1.380), Bucuresti (1.413) si Dolj (1.116), iar cele mai putine, in Galati (87), Ilfov (88) si Vrancea (93).

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca se pot adresa agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca sau pot accesa pagina de internet a ANOFM, unde se gasesc locurile de munca vacante oferite in fiecare judet, pe meserii, precum si persoanele de contact carora le pot solicita informatii suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.