Elevii au repetat indelung pentru aceasta intalnire, si acasa, dar mai ales aici sub indrumarea oficialilor americani de la Secret Service care le-au aratat cum sa stea si i-au ajutat sa isi monteze plansele cu prezentari.

“Sper ca intalnirea va da bine in CV-ul meu. Imi doresc sa fac o cariera in stiinte politice si cred ca ma va ajuta pe viitor”, a spus Madalina Botoran, de 18 ani, eleva la liceul Constantin Brancoveanu din Bucuresti.

“Eu sper ca va schimba imaginea despre noi in primul rand si as vrea sa conteze pe viitor. In State se pune foarte mult accent pe voluntariat si conteaza cum te implici”, a spus Cosmin Ariton, de19 ani, din Bucuresti, referindu-se la impactul proiectelor realizate de ei asupra Primei Doamne. “Vreau sa plec cu bursa dar consider ca in Romania sunt mai bine pregatit”, a mai spus el.

La prezentarea proiectelor elevilor au luat parte si ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, directoarea departamentului penru educatie pre-universitara, Liliana Preoteasa si rectorul Universitatii din Bucuresti, Ioan Panzaru.

Cele cinci grupuri de elevi vin de la liceele Tomis din Constanta, Fratii Buzesti din Craiova, Ferdinand I din Bacau si Constantin Brancoveanu din Bucuresti.

Programul de educatie civica a fost infiintat de ambasada SUA in 2001, pentru a combate mostenirea comunista si a compensa lipsa unei culturi civice democratice din acea perioada. Programul a insemnat cheltuieli de 750,000 dolari din 2001 pana in prezent.