Social 4 Aprilie 2008 01:21
Un roman a murit intr-un spital din Cracovia, unde a ajuns din arest in stare extrema de epuizare din cauza infometarii.

Claudiu Crulic,in varsta de 33 de ani, venit in Polonia din anii ‘90, a fost arestat anul trecut impreuna cu prietena sa Lica sub acuzatia de furt. Acestia au fost trimisi in detentie pentru trei luni in urma deciziei unui tribunal la 10 septembrie 2007. Pe 14 septembrie, Claudiu scrie o scrisoare catre directorul arestului din Montelupe in care solicita, "avand in vedere retinerea si privarea de libertate", facilitarea unui contact cu un reprezentant diplomatic roman si anunta ca incepe greva foamei. Rapoartele spitalului penitenciar catre tribunal privind starea din ce in ce mai grava a lui Claudiu au primit raspuns ca poate fi tratat in cadrul inchisorii, relateaza Romania Libera.

Tanarul le-a ramas intiparit in memorie medicilor din spitalul MAI, chiar daca a stat acolo doar 24 de ore. Un barbat de 1,75 m si 40 de kg. Statea lungit fara sa se miste. La intrebarile care i se puneau clatina din cap. Claudiu Crulic fusese arestat in septembrie 2007. Impreuna cu prietena lui, Lica Tomescu, de 23 de ani, romanul a ajuns dupa gratii, dupa ce politia descoperise ca este autorul unui furt.

Pe 11 iulie 2007, tinerii au intrat intr-un magazin de incaltaminte din Cracovia si, profitand de neatentia unui comparator - judecator la o instanta superioara - i-au sustras portofelul. Tinerii au ajuns in arest pentru trei luni, ca urmare a deciziei Tribunalului Kraków, din 10 septembrie 2007. Claudiu a fost trimis in arestul de pe strada Montelupe, iar Lica - in Nowa Huta, scrie Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.