Social 4 Aprilie 2008 01:00
Comisarul Moldovan, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale cinematografiei romanesti, va avea o noua replica memorabila, "Putin cam sus. Am imbatranit", in filmul "Supravietuitorul", care va fi lansat in cinematografe pe 11 aprilie, transmite MediaPRO Distribution.

Comisarul Moldovan, interpretat de Sergiu Nicolaescu, a avut mai multe replici care au devenit celebre, precum: "Un fleac, m-au ciuruit!" sau "Nu trage, dom' Semaca, sunt eu, Lascarica!".

Regizorul Sergiu Nicolaescu sustine ca nu a anticipat niciodata succesul unor anumite replici din filme. "Niciodata cand am facut filmele respective nu m-am gandit ca o anumita replica va deveni celebra. Spectatorii hotarasc, pentru ca exista si filme fara replici celebre. Intr-adevar, filmele mele politiste au cateva vorbe care au intrat in istorie", spune regizorul.

De aceasta data, Comisarul ajuns la varsta senectutii se trezeste fortat de imprejurari sa retraiasca momente pe care le credea uitate: serile petrecute in gradina de vara impreuna cu prietenul sau, Cristian Vasile, si iubita acestuia, Zarada, sau raziile facute in barurile in care Goldberg castiga bani frumosi din jocuri de noroc ilegale. Desi ar fi preferat sa le uite pentru totdeauna, amintirile legate de anii de inchisoare in care a fost fortat sa joace ruleta ruseasca spre amuzamentul gardienilor sau noaptea in care iubita lui Cristian a fost omorata ii sunt mai vii ca niciodata in memorie. Si cum nimic nu este intamplator, se pare ca nici intalnirea cu vechiul sau prieten Cristian Vasile, dupa atatia ani, nu este accidentala.

Din distributia filmului "Supravietuitorul" mai fac parte: Ileana Lazariuc, Lucian Viziru, George Mihaita, Vladimir Gaitan, Petr Falc, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Loredana, Ion Ritiu, Cristian Motiu si Cristi Iacob.

Din 11 aprilie, "Supravietuitorul", cel mai recent film al legendarului regizor, va putea fi vizionat pe marile ecrane, fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Filmat timp de doua luni in vara anului trecut, lungmetrajul surprinde doua perioade distincte din viata comisarului - prima, cea din tinerete, care ne intoarce in lumea Bucurestiului din anii '40, iar cea de-a doua - in care il regasim pe Moldovan ajuns la batranete si in care ni se dezvaluie secretul reputatiei sale de supravietuitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.