Social 4 Aprilie 2008 00:49
Sunt seriosi, lucreaza fara pauze, nu fac nazuri din cauza lefurilor si nici nu pleaca peste noapte in strainatate, in cautarea unor salarii in euro.

Nu sunt muncitori importati din tarile sarace ale lumii, sunt detinutii Penitenciarului Slobozia, solicitati sa lucreze pentru firmele locale de constructii. Muncesc cu placere, bucurosi ca-si petrec ziua departe de zidurile reci si neprimitoare ale inchisorii, iar ca bonus pot scapa de detentie inainte de expirarea termenului dictat de sentinta judecatoreasca.

Lucrarile in oras, cautate de detinuti
Cand au de efectuat lucrari de sapat santuri, mai ales la investitiile de alimentare cu apa ori gaz metan din mediul rural, firmele de constructii stiu unde pot gasi solutia care le ofera cel mai bun raport intre eficienta si costuri. „Detinutii fac treaba de buna calitate, intotdeauna la timp, nu avem intarzieri din cauza lor, intr-un cuvant, sunt mult mai buni decat muncitorii obisnuiti“, spune directorul uneia dintre firmele care apeleaza in mod frecvent la munca persoanelor private de libertate.

Avantajele sunt mari si din punct de vedere financiar, firma platind in regim de factura catre Penitenciarul Slobozia, scapand astfel de cheltuielile conexe achitarii unor salarii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.