Social 3 Aprilie 2008 14:55
O bolnava din Curtea de Arges a ajuns astazi cu un elicopter SMURD la Bucuresti, dupa ce cadrele medicale au fost nevoite sa obtina o aprobare speciala pentru zbor, din cauza masurilor de securitate impuse de summitul NATO, transmite NewsIn.

Pacienta, in varsta de 71 de ani, din Curtea de Arges, a fost diagnosticata cu accident vascular cerebral, hemiplegie dreapta si cheag de sange oprit pe aorta. Medicii au stabilit ca starea batranei este extrem de grava si au apreciat ca ar putea sa nu supravietuiasca unui transport cu ambulanta.

Tocmai de aceea s-a cerut acordul punctului de comanda din Capitala, care a dat aprobare pentru acest zbor special. Acest punct are misiunea de a coordona activitatea serviciilor de ambulanta si a cazurilor care necesita un transport aerian.

Elicopterul SMURD apartinind Ministerului Administratiei a aterizat in jurul pranzului pe stadionul din Curtea de Arges si pilotii au preluat-o pe pacienta aflata in stare critica.

De altfel, pe perioada summit-ului, in toate unitatile medicale s-au primit circulare, potrivit carora medicii trebuie sa anunte imediat Autoritatile de Sanatate Publica toate cazurile care li se par ca necesita urgenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.