Social 3 Aprilie 2008 14:49
Trupul neinsufletit al pictorului Sabin Balasa va fi depus, zilele urmatoarele, la Sala Pasilor Pierduti, din cadrul Universitatii "Al.I.Cuza", unde se afla cele mai importante picturi murale realizate de artist, informeaza NewsIn.

"A fost dorinta familiei pictorului, din cate am inteles. O delegatie a Uniunii Artistilor Plastici va merge la Iasi pentru a-i aduce un ultim omagiu. Vom ajunge in seara zilei de joi, iar vineri vom depune o coroana", a declarat astazi presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Dumitru Serban.

Serban a mai spus ca picturile murale aflate in Sala Pasilor Pierduti reprezinta cele mai importante lucrari de arta ale fostului pictor. "Aceste picturi reprezinta un punct de atractie turistica pe harta Iasului", a spus, la randul lui, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Iasi, pictorul Constantin Tofan.

Pictorul Sabin Balasa va fi inmormantat in cursul zilei de sambata, la cimitirul "Eternitatea" din Iasi.

Sabin Balasa a trait la Iasi in anii '70, cand a realizat 18 picturi murale- pe o suprafata de circa 270 metri patrati -, care se afla in Sala Pasilor Pierduti a Universitatii „Al.I.Cuza”. A revenit in Iasi in anul 2002, la varsta de 70 de ani, cand a pictat “Galaxia Iubirii”, pe o suprafata de 50 mp, din Aula “Mihai Eminescu” a aceleasi universitati. Totodata, un alt tablou semnat de Sabin Balasa se afla intr-un birou al pro-rectorilor institutiei de invatamant superior.

Pictorul Sabin Balasa a murit marti, in jurul orei 15.00, la spitalul Sf. Maria, unde era internat in stare grava din cauza unui cancer generalizat, decesul survenind unui atac de cord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.