Social 1 Aprilie 2008 01:47
Ora Pamantului, evenimentul global care ar fi trebuit sa conduca la reducerea semnificativa a consumului de energie electrica, sambata, 29 martie, intre orele 20 si 21, s-a soldat cu un esec, cel putin in Australia, tara care a si dat nastere de altfel, in 2007, acestui eveniment.
Cu toate ca evenimentul avea ca scop reducerea consumului de curent electric, Ora Pamantului a consumat chiar mai multa energie decat in mod normal. Potrivit publicatiei The Herald Sun, nu numai ca nu s-a redus consumul de energie electrica in perioada de o ora in care populatia a fost indemnata sa stinga becurile si sa inchida toate aparatele electrice, ci, dimpotriva, consumul a crescut apreciabil. Ora Pamantului, promovata aproape pana la isterie in Australia, nu a condus la o economie de curent electric. Mai mult, in timp ce oficialitatile marcau cu mare fast inchiderea luminilor la ora locala 20, initiativa urmata de Opera din Sydney si podul Harbor, cei aproape 1000 de spectatori ai evenimentului au putut vedea, uimiti, cum in apropiere, la cladirile de birouri, angajatii isi vedeau nestingheriti de treaba, fara a stinge becurile. In conditiile in care guvernul australian promite o reducere anuala cu 60% a emisiilor nocive, jurnalistii australieni considera ca initiativa a fost un esec, mai ales ca nu a reusit nici macar sa „constientizeze” populatia, daramite sa o convinga sa stea pe intuneric o ora.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.