Social 31 Martie 2008 04:11
In cei 20 de ani de la Revolutie, cele sase sectoare ale Capitalei au pierdut peste jumatate din spatiile verzi pe care le administrau inainte de 1989.
Intr-un top al sectoarelor, pe primul loc se afla sectorul 5, cu 66,3 la suta, iar pe ultimul sectorul 3, unde numai 12,1 la suta din zona verde s-a "evaporat".

Daca ritmul de disparitie a spatiilor verzi de pe raza Capitalei se va pastra la nivelul ultimilor 20 de ani, bucurestenii vor ramane in mai putin de doua decenii fara nici o zona de recreere. Sub povara retrocedarilor, amenajarilor urbanistice si constructiilor ilegale, cele sase zone administrative au pierdut in perioada de dupa Revolutie peste 50 la suta din teritoriile acoperite cu vegetatie. Ca atare, indicele de spatiu verde public pe cap de locuitor a ajuns de la 33 metri patrati in 1989 la numai 16,38 in anul 2007. Din fericire, bucurestenii au mai ramas cu cateva zone importante de spatiu verde, care asigura, intr-o oarecare masura, cantitatea de oxigen necesara unui oras de dimensiunile Capitalei. Din punctul de vedere al suprafatei, pe primul loc se afla parcurile Tineretului si Oraselul Copiilor, din sectorul 4, care au impreuna o suprafata de 992.665 mp. Pozitia secunda in clasament este ocupata de parcurile Herastrau – Nou si Vechi, care cuprind 742.840 mp de zona verde. Pe locul al treilea se afla Parcul Carol I (Libertatii), care are 293.706 mp de zona pentru recreere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.