Social 31 Martie 2008 03:18
Sorin Greavu, un om de afaceri din Constanta, a luat in asociere un sector de plaja de la Balcic, Bulgaria.
Un investitor din Constanta va dezvolta un sistem de ambarcatiuni in Bulgaria.
Greavu patroneaza firma Romned Port Operator Constanta, care a preluat in administrare plaje din statiunile Mamaia, Constanta, Eforie si 2 Mai. Saptamina trecuta a participat la licitatiile pentru adjudecarea altor sectoare de plaja din Mamaia, Costinesti si Eforie. Recent, el a luat in administrare si trei hectare de plaja de la Balcic. In privinta costurilor, lucrurile stau cam la fel in Romania si Bulgaria, sustine Greavu.

Lucrurile se schimba insa atunci cind este vorba despre disponibilitatea autoritatilor locale de a sustine proiectele de dezvoltare a turismului. „Am construit citeva beach-baruri pe apa. In Romania nu mi s-a permis acest lucru de catre conducerea Directiei Apelor Dobrogea-Litoral”, ne spune Sorin Greavu.

In mod normal, agentul economic care inchiriaza plaja timp de zece ani primeste in administrare si unul-doi metri de la firul apei. „Bulgarii n-au plaje cu nisip fin ca al nostru, insa sint deschisi la proiecte de relansare a turismului. Plaja nu este o mina de aur. Am luat plaja ca sa dezvolt un sistem de ambarcatiuni. Bulgarii vor sa incurajeze turismul. Accepta orice e frumos si logic. Nu au reguli. Vino cu proiectul si daca e frumos il acceptam, spun ei. Tocmai de aceea multi straini cumpara apartamente in Bulgaria. Serviciile sint de calitate, iar costurile sint 60% din cele romanesti. Au refacut faleza, care arata ca la Monte Carlo”, a precizat omul de afaceri constantean.

Balcic este una dintre cele mai cautate destinatii turistice de catre turistii romani, mai ales in timpul verii. Principalul punct de atractie al orasului il reprezinta castelul construit de regina Maria. Regina a vizitat Balcicul pentru prima oara in 1921 si s-a indragostit de acest oras.

A angajat un arhitect italian care i-a construit aici o resedinta de vara. Palatul a fost denumit „Cuibul linistii” si este inconjurat de o gradina botanica in care sint peste 2.000 de specii de plante. Faptul ca regina Maria a trait aici face ca multi turisti sa-si doreasca sa viziteze acest loc. Totusi, valoarea Balcicului, ca punct de atractie turistica, nu se datoreaza doar acestui lucru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.