Social 27 Martie 2008 04:17
Elevii proveniti din familii defavorizate, aflati in pericol de abandon scolar si fara posibilitatea de indrumare si supraveghere la lectii, au sansa de a depasi aceste greutati in centrele "After school" infiintate in unitatile de invatamant de primariile de sector din Bucuresti.
Patru noi asemenea centre au fost inaugurate, ieri, in Sectorul 2, de primarul Neculai Ontanu, la scolile generale nr. 25, nr. 4, nr. 58 si nr. 26. "Autoritatea locala urmareste reducerea riscului ca elevii sa ajunga pe strazi, in gasti de cartier ce-i pot influenta negativ, intr-o perioada in care pericolul drogurilor si al altor "miraje" au devenit de maxima actualitate. Dezvoltam si noi acest proiect aplicat cu succes in numeroase tari europene, ce presupune realizarea in scoli a unor spatii destinate acelor elevi care, dupa terminarea orelor de curs, gasesc aici o alternativa de a petrece timpul pana la sosirea parintilor, studiind sau doar recreandu-se", ne-a declarat edilul. In Sectorul 3 al Capitalei, primarul Liviu Negoita a infiintat deja, sub denumirea de Centre de zi, asemenea spatii in zece scoli.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.