Social 27 Martie 2008 12:17
Patru din cei sase tineri germani intorsi saptamana trecuta de la granita de politistii de frontiera din Calafat, dupa ce asupra lor au fost gasite mai multe banere anti-globalizare, au incercat ieri dupa-amiaza sa intre in Romania prin Giurgiu, informeaza NewsIn.

Cei patru tineri germani s-au prezentat ieri, in jurul orei 14.00, la Giurgiu, pentru a intra in tara, insa datele lor de identificare figureaza in baza de date a Politiei de Frontiera astfel ca au fost intorsi de la granita.
Saptamana trecuta, cei patru si inca doi au fost retinuti la Calafat in timp ce incercau sa intre pe teritoriul Romaniei cu pancarte si bannere anti-globalizare.

Cei sase au declarat politistilor de frontiera ca veneau din Grecia si incercau sa ajunga in Germania. Surse din cadrul IJPF Dolj au declarat ca la punctul de trecere a frontierei au sosit cadre ale SRI care, impreuna cu politistii de frontiera, au decis ca tinerii sa fie intorsi dela granita pentru ca reprezinta un pericol pentru desfasurarea in bune conditii a Summit-ului NATO.

Sase cetateni germani, activisti anti-NATO, au fost retinuti pe 21 martie in Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, in masina acestora fiind descoperite mai multe pancarte cu mesaje anti-globalizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.