Social 26 Martie 2008 03:47
Pina la 1 mai, scolile se pot inscrie la programele de Bacalaureat International. Costurile pentru scoala sint destul de mari
Diploma de Bacalaureat International este recunoscuta in toata lumea, iar cursurile si examenele se tin in aproape 120 de tari. Pe linga tarile occidentale, programele de Bacalaureat International se fac si in Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Cipru, Cehia sau Rusia. In Romania, doar o singura scoala are de citiva ani acest tip de Bac, si anume scoala particulara American International School of Bucharest. De curind au fost invitate 15 colegii nationale renumite din tara, printre care si colegiile „Sf. Sava”, „Mihai Viteazul” si „Gh. Lazar”. Scolile sau liceele care doresc sa intre intr-un astfel de program se pot inscrie pina la 1 mai pentru a oferi cursurile de Bac International incepind cu anul scolar 2009-2010.

Evaluarea scolilor se va face de catre o echipa de specialisti din Geneva, de la Biroul regional al International Baccalaureate.

Bacalaureatul International este structurat in trei programe distincte, care pot fi parcurse si independent, pentru trei mari categorii de virste: programul anilor primari (PYP - Primary Years Programme), pentru intervalul 3-12 ani, programul anilor de mijloc (MYP - Middle Years Programme), gindit pentru elevii de 11-16 ani, si Programul de diploma (DP - Diploma Programme), oferit celor de 16-18 ani. „Fiecare dintre cele trei programe abordeaza educatia, incurajeaza cresterea sociala, emotionala, personala si intelectuala a tinerilor, expunindu-i pe acestia tuturor domeniilor cunoasterii si aducind in joc traditiile importante ale invatarii limbilor straine, disciplinelor umaniste, stiintelor, matematicii si artelor”, spune Marian Stas, presedintele Fundatiei Codecs pentru Leadership, care a adus Bacul International in Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.