Social 26 Martie 2008 03:30
PET-urile si pungile au invadat terenurile de la marginea Capitalei, inlocuind culturile agricole cu un covor de deseuri
Cadavre de cai, PET-uri, pungi de plastic, moloz, doze de bere, lenjerie intima, pantofi scalciati, caini si mii de ciori. Tot acest amalgam inestetic si urat mirositor poate fi „admirat" pe un teren viran situat la iesirea din capitala europeana Bucuresti, pe soseaua DN 1 A, la granita dintre localitatile Mogosoaia si Buftea. In lipsa unor contracte de salubrizare si a unor amenzi usturatoare, localnicii arunca aici tot ce le prisoseste, inclusiv animalele moarte.

Fostele paduri din jurul Bucurestiului au fost inlocuite de campuri necultivate, acoperite cu un strat gros de pungi si PET-uri. Buftea, Mogosoaia, Afumati, Cernica, Voluntari, Chitila sunt localitati minate de gunoaie menajere si deseuri de constructii.

Boomul imobiliar si extinderea rapida a constructiilor de vile la periferiile Capitalei au transformat numeroase campuri agricole in terenuri cu potential imobiliar. Pana la ridicarea constructiilor, pe aceste zone virane se aduna fara incetare tone de deseuri, pe care primariile locale le strang, uneori, platind cu bani publici.

Copiii localnicilor se joaca liberi printre gunoaie, invatand ca e normal sa accepti duhoarea si mizeria chiar langa casa

Peisaj apocaliptic
Traficul ingreunat de pe soseaua Bucuresti - Targoviste ofera calatorilor ragazul sa contemple bizarele campuri albe care au inlocuit culturile de grau sau floarea-soarelui cu o bogata „recolta" de plastic. Nimeni nu-si asuma rolul de „cultivator", iar localnicii par surprinsi de rapiditatea cu care rasar PET-urile din pamant.La numarul 10, pe soseaua Bucuresti - Targoviste, un teren viran scos la vanzare zace sufocat sub gunoaie.

Nu mai putin de patru panouri publicitare anunta irezistibila oferta. La zece metri distanta, cu iesire la sosea, o albie de rau secata plina cu zoaie verzi si PET-uri raspandeste miresme de groapa de gunoi. Un copil de patru ani isi testeaza abilitatile motorii pe marginea santului, sub privirile amuzate ale localnicilor. Santul continua in spatele caselor, pe un teren viran lasat in paragina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.