Social 25 Martie 2008 12:39
Ieri, in sudul tarii, la Turnu Magurele, au fost 25 de grade, adica s-a atins pragul termic al unei zile de vara. Dar meteorologii spun ca de astazi vremea se raceste accentuat.

In sudul tarii, unde a fost ieri cel mai cald, astazi maximele vor fi cu pana la 10-11 grade mai mici. Dar si in celelalte regiunii va fi mai rece cu cateva grade. Scaderea temperaturilor este determinata de avansul deasupra tarii noastre a unei mase de aer mai rece, care vine dinspre nord-vestul continentului. Odata cu racirea vremii, in regiunile nordice locul ploilor va fi luat de lapovita si chiar ninsoare in zona montana.

Daca la noi in tara cad precipitatii mixte doar in nord, in multe tari din centrul, nordul si vestul continentului vremea de iarna continua. Ninge astazi in nordul Marii Britanii, dar si in cea mai mare parte a Peninsulei Scandinave. De ninsori insotite de vant intens au parte si multe regiuni din Germania, Cehia, Austria sau Slovacia. In Germania, de exemplu, din cauza acestor fenomene meteorologii mentin atentionarile cod galben. In nordul Austriei este in vigoare o avertizare cod portocaliu, pentru ca in urma ninsorilor abundente stratul de zapada nou depus ar putea ajunge chiar si la 30 de cm.

In acelasi timp, in Ungaria este cod galben din cauza unor fenomene meteorologice caracteristice mai degraba verii, adica averse insotite de tunete, fulgere, rafale de vant si chiar grindina.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.