Omul de afaceri romano-sirian Omar Hayssam ar putea pierde controlul asupra administrarii pietelor din sectorul 1 al Capitalei, dupa ce primarul Andrei Chiliman a cerut, in instanta, constatarea nulitatii absolute a contractelor de asociere, informeaza Mediafax. Chiliman a declarat ca, in septembrie 2004, a fost formulata o noua cerere de chemare in judecata a administratorilor pietelor 1 Mai, 16 Februarie, Amzei si Floreasca - respectiv firmele SC Rio Bucovina Distribution SRL, SC Agrofloreasca SRL, SC Teomod Style Trading SRL si a persoanelor fizice Omar Hayssam si Dan Berceanu - avand ca obiect constatarea nulitatii absolute a celor patru contracte de asociere si a actelor aditionale la aceste contracte.

"Problema pietelor a fost si este unul din cele mai delicate subiecte in Sectorul 1. Incalcand flagrant legea, fostul primar George Padure a incheiat contracte de asociere pentru patru piete", a spus Chiliman. Primarul a declarat ca nu s-au respectat prevderile Legii nr. 213/1998, nu s-a organizat licitatie publica, iar Consiliul Local nu a validat niciodata aceste contracte. In baza acestor contracte de asociere, potrivit edilului de sector, Administratia Pietelor incaseaza cote de asociere "ridicol de mici" si nu are nici o posibilitate de influentare a deciziei manageriale, deoarece nu are drept de reprezentare in Consiliile de Administratie ale acestor piete.

"In pietele patronate de Omar Hayssan s-a practicat subinchirierea catre firma "Ifigenia" din Bacau, care apartine lui Mohamad Munaf, pentru a se mari nivelul chiriilor", a mai spus Andrei Chiliman.In anul 1999, Primaria Sectorului 1 a incheiat patru contracte de asociere cu diferite firme si persoane fizice pentru administrarea pietelor. Astfel, administrarea Pietei Floreasca a ajuns la Elite Club Impex S.R.L (transformat ulterior in S.C. Agro Floreasca S.R.L.). Piata Amzei revine in administrarea S.C. Florian Haus Prodcom S.R.L, iar printr-o serie de cesiuni ajunge la Rio Bucovina Distribution S.R.L. Piata 16 Februarie revine si ea la aceeasi Florian Haus Prodcom S.R.L., iar, prin cesiune, la Teomod Style Trading S.R.L., Omar Hayssam si Berceanu Dan. Cat priveste piata 1 Mai (Ion Mihalache), administrarea acesteia revine S.C. Best Wood S.R.L. si, tot prin cesiune, la Rio Bucovina Distribution S.R.L., firma lui Omar Hayssam.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.