Peste cinci kilograme de aur, in valoare de aproximativ doua miliarde de lei, au fost furate, marti seara, dintr-o casa de amanet situata pe bulevardul Constantin Brancoveanu din Bucuresti. In timp ce fugea de la locul faptei, unul din talhari si-a pierdut telefonul mobil. Marti seara, in jurul orei 19.30, Marilena, angajata casei de amanet, se pregatea sa inchida. In fiecare seara inainte de inchidere, ea strangea toate bijuteriile intr-o geanta diplomat pe care urma sa o ridice patronul sau sotia acestuia.

PANDA

In timp ce fata isi vedea de treaba ei, un barbat a intrat in alimentara pentru a cumpara ceva. El s-a fatait destul de mult prin magazin pana s-a hotarat si, intr-un tarziu, a cumparat o punga de lapte, dupa care a mai poposit putin vorbind la telefonul mobil. In tot acest timp in care respectivul s-a plimbat prin alimentara, Marilena a bagat tot aurul intr-o geanta-diplomat, punand apoi geanta intre picioare pentru a-si aranja si banii din vanzarile din ziua respectiva.

Individul, care a fost foarte atent la ceea ce face Marilena, si-a terminat convorbirea si intr-o fractiune de secunda s-a repezit la diplomatul ticsit cu aur, l-a luat, a vrut sa fure si banii, dar s-a lasat pagubas deoarece banii s-au imprastiat pe jos. Atunci s-a repezit la usa si a fugit, urcandu-se intr-o Dacie 1310, de culoare alba, in care se mai aflau doi indivizi si au demarat in tromba.

TELEFONUL BUCLUCAS

Politistii au reusit sa-l identifice pe hot, deoarece acestuia i-a cazut telefonul mobil, in timp ce alerga spre masina cu care a fugit. El se numeste Nicusor Cristian Ivan, locuieste in Bucuresti si este recidivist. Nicusor este un cunoscut al politistilor. El a fost dat in urmarire locala de catre Politia Capitalei, in 7 decembrie 2004, pentru furt din buzunare, este urmarit general, din martie 2004, de catre Biroul urmariri al sectorului 4 pentru furt calificat, are doua condamnari in 2001, a fost arestat pentru talharie in 2002 de politia Dolj si eliberat in 2003 si a mai fost urmarit local in 2001 pentru furt tot de Politia Capitalei.

PATRONUL

Stefan Dumitrescu, patronul casei de amanet jefuite, care mai detine inca sapte case de amanet in Bucuresti, a declarat ca ofera 10.000 de euro recompensa pentru cel care ii poate oferi informatii concrete care sa ajute la prinderea autorilor jafului. Dumitrescu nu crede ca este vorba de vreun dusman sau de vreo cunostinta care ar vrea sa se razbune pe el. "Din anturajul meu sigur nu este cineva. Dar vreau sa se stie foarte clar ca cel care ne va da informatii concrete despre cei care au furat vor primi sigur recompensa de 10.000 de euro". El spune ca, pe langa paguba suferita de ei, mai trebuie sa despagubeasca si clientii care aveau amanetat acolo aurul care a fost furat.

GEOGRAFIE

Respectiva casa de amanet ocupa aproximativ doi metri patrati din suprafata unui magazin alimentar. Accesul se poate face prin doua parti. O data se poate intra pe usa special amenajata a casei de amanet, care de fapt este intrarea oficiala pentru clienti, unde este amenajata o tejghea care desparte clientul de vanzator, iar a doua posibilitate este usa de acces a alimentarei, pe unde se intra in magazinul alimentar dar se poate ajunge si de partea cealalta a tejghelei de la amanet, adica chiar la vanzator. Insa, pe cea de-a doua intrare, de obicei intra clientii care doresc sa faca cumparaturi din magazinul alimentar.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.