Primarul Dumitru Nicolae a anuntat ca va propune Consiliului Local Galati sa ii acorde titlul de cetatean de onoare al localitatii soldatului decedat saptamana trecuta in Afganistan. In plus, municipalitatea va suporta toate cheltuielile de inmormantare, a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Nicoleta Manole.

Primarul Dumitru Nicolae va propune Consiliului Local sa suporte, impreuna cu societatea de constructii Vega '93, costurile unui apartament care sa fie acordat familiei sublocotenentului post mortem Ionut Cosmin Sandu. Informatia a fost confirmata de patronul Vega '93, Corneliu Istrate. "Din relatarile mass-media, am vazut ca motivul care l-a determinat (pe sublocotenentul p.m. Ionut Cosmin Sandu - n.r.) sa faca aceasta deplasare (in Afganistan - n.r.) a fost acela de a strange bani pentru a cumpara o locuinta pentru familia sa. Consideram ca acest apartament pe care vrem sa il oferim familiei, impreuna cu administratia locala, ar fi o mica, mica usurare", a declarat pentru NewsIn, Corneliu Istrate.

Omul de afaceri a precizat ca, in cazul in care consilerii locali nu vor fi de acord cu propunerea edilului-sef, aceea ca CL sa suporte jumatate din costurile apartamentului ce va fi donat familiei Sandu, Vega '93 va acoperi in totalitate aceste costuri. "Daca Consiliul Local nu este de acord sa dam pe din doua, noi vom suporta integral costul locuintei", a spus patronul Vega '93.