Social 24 Martie 2008 04:34
In statiunile montane zapada masoara jumatate de metru si se va putea schia inca cel putin trei saptamani. In statiunile montane, iarna se lasa greu izgonita, spre bucuria celor care practica schiul sau snowboardul
Pe partiile de altitudine de pe Valea Prahovei, din Retezat, Parang sau de la Balea Lac se poate schia in voie, stratul de zapada masurand cel putin jumatate de metru. De altfel, meteorologii si salvamontistii estimeaza ca turistii vor mai putea practica sporturile de iarna pana pe la mijlocul lunii aprilie.

Zapada de doi metri la Straja

Pe Valea Prahovei, turistii pot schia in conditii bune doar pe partiile din Valea Dorului, unde stratul de zapada atinge 60 de centimetri. Potrivit salvamontistilor, daca vremea se va mentine rece, la peste 1.800 de metri se va putea schia si peste trei saptamani. In statiunile Straja si Parang, stratul de zapada masoara pana la 2 metri grosime deoarece a nins abundent in ultimele zile. „Daca nu va ploua, se va putea schia inca cel putin doua saptamani“, spune George Resiga, seful echipei salvamont Lupeni.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.