Social 24 Martie 2008 04:04
Feroviarii, transportatorii rutieri, energeticienii, profesorii, cercetatorii, functionarii publici, agricultorii au iesit in strada sau au oprit activitatea in etape, de la inceputul anului, mizand pe faptul ca vor avea castig de cauza in acest an electoral.
Primii au fost sanitarii, ei fiind, de altfel, singurii care au renuntat la continuarea protestelor, acceptand cresterea salariilor cu 11%, fata de 30%, cat cerusera. Federatia Sanitas s-a inteles cu Ministerul Sanatatii pentru doua transe - 6% in aprilie si 5% in octombrie. Feroviarii sunt cei mai activi si par cei mai hotarati sa obtina cresteri de 18% la salarii, fata de 10% cat li se ofera. Ei au intrerupt "voluntar" activitatea, pe 1 februarie, apoi au avut greva de avertisment pe 5 martie, au obtinut aprobare pentru miting si mars in Capitala pe 26 martie. Transportatorii rutieri ameninta si ei cu proteste de strada, in perioada summit-ului NATO, pentru drumuri mai bune si taxe mai putine.

Alt sector in prag de greva este cel energetic. Dupa greva de avertisment din 17 martie, energeticienii amenintau saptamana trecuta ca intra in greva generala in 24 martie, cerand 12% in plus la salariu. La negocieri insa, au obtinut o majorare de noua procente din aprilie, urmand ca din iunie sa discute o alta crestere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.