Social 24 Martie 2008 01:15
Perioadele de seceta extrema vor alterna cu cele de precipitatii abundente
Anul 2008 va figura in topul primilor cei mai caldurosi 10 ani din 1860 si pana in prezent, estimeaza specialistii. In ciuda faptului ca lunile ianuarie si februarie au fost printre cele mai friguroase comparativ cu aceeasi perioada a ultimilor 10 ani.

Lunile ianuarie si februarie au adus cel mai racoros inceput de an din ultimul deceniu pentru mai multe zone din emisfera nordica. „Este vorba numai de aceste doua luni, care au fost mult mai racoroase comparativ cu situatia din anii 1994 si 1996", a declarat seful catedrei de Cercetari Climatice din cadrul Universitatii East Anglia, Phil Jones.

Inceput de an diferit pentru zonele emisferei nordice

Potrivit cercetatorilor, inceputul de an nu a fost la fel pentru toate statele din emisfera nordica. Astfel, primele doua luni din 2008 au fost pe placul pasionatilor de schi din Statele Unite ale Americii, care s-au bucurat de un strat de zapada care a inregistat o medie de aproximativ 10 metri pe parcursul intregului sezon de iarna. Aceeasi situatie s-a inregistrat si in Norvegia, unde stratul de zapada a depasit cu 16% recordul inregistrat in 2004.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.