Social 22 Martie 2008 00:24
Profesorul Antoine Lafont, cardiolog la Spitalul “Georges-Pompidou” din Paris, explica intr-un interviu acordat revistei ParisMatch o noua tehnica de tratare a infarctului de miocard.
Infarctul de miocard presupune doua aspecte: rapiditate cu care pacientul este ingrijit medical si artera afectata. “Fiecare minut castigat reduce riscul de deces”, reaminteste prof. dr. Antoine Lafont. Daca este vorba de o artera corona­riana principala, atunci vorbim de un infarct major, cu consecinte severe. Tratamentele clasice in cazurile severe constau in injectarea intravenoasa a unui anticoagulant puternic, menit sa elimine cheagul care obtureaza artera. Dar acest proces nu se declanseaza imediat si in 1 din 2 cazuri survine o complicatie hemoragica cerebrala. In aceste situatii, este foarte importanta dotarea tehnica pentru a putea efectua angioplastia coronariana.

Aceasta tehnica presupune ca­te­va etape: montarea in artera inimii bolnavului a unui cateter introdus prin artera radiala sau femurala; injectarea unei substante de contrast pentru identificarea zonei afectate; introducerea in acest cateter a unui ghid metalic foarte fin, subtire, care trece prin cheagul de sange; restabilirea fluxului sangvin.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.