Social 22 Martie 2008 23:41
Turcia va ramine si in acest an una dintre destinatiile preferate ale romanilor
Operatorii spun ca preturile au crescut cu peste 10% din cauza scumpirii carburantilor. Cei care vor achizitiona pachetele turistice la Tirgul National de Turism de saptamina viitoare nu vor simti aceasta crestere deoarece operatorii vor oferi cu acest prilej reduceri de peste 10%. „In acest an vom avea preturi mai mari cu aproximativ 10% din cauza scumpirii barilului de petrol, lucru care influenteaza costurile transportului cu avionul, dar si din cauza inflatiei. Turoperatorii au reusit sa negocieze tarife mai bune la cazare, astfel ca efectele acestei scumpiri s-au mai redus“, spune Mircea Vladu, directorul agentiei Prestige Tour.

In cazul celei dintii, cele mai mici preturi sint pentru Kusadasi. Astfel, un sejur de o saptamina intr-un hotel de 3 stele, in regim all-inclusive, va costa 400-415 euro la inceputul sezonului si 450-480 de euro in iulie si august. In cazul in care se opteaza pentru un hotel de 4 stele, pretul va creste cu 10-15%. In cazul unui hotel de 5 stele se vor plati intre 550 si 750 de euro pentru un sejur de o saptamina in regim all-inclusive, in functie de perioada pentru care se opteaza. In Antalya, un sejur intr-un hotel de 5 stele, in aceleasi conditii, costa 550 de euro in iunie, in vreme ce in virf de sezon depaseste 700 de euro. Cei care vor servicii si mai bune pot alege un pachet high class all-inclusive, pentru care vor plati 800-900 de euro.

Specialistii spun ca insulele grecesti vor avea succes si in acest an. Un sejur de o saptamina in Creta, in Hersonissos, la un hotel de 3 stele, costa intre 400 si 520 de euro, in functie de luna in care se merge in vacanta. Pretul include transportul cu avionul si o saptamina de cazare cu demipensiune. Pentru un hotel de 4 stele, un pachet turistic similar costa in jur de 450 de euro in iunie si septembrie si pina in 600 de euro in iulie si august. Intr-o alta zona turistica apreciata, Agios Nikolaos, un sejur de o saptamina la un hotel de 4 stele, cu demipensiune, costa intre 500 si 650 de euro, in vreme ce, pentru un hotel de 5 stele, pretul urca la 550-750 de euro. In Corfu, un sejur intr-un hotel de 3 stele costa intre 490 si 580 de euro. Preturile includ o saptamina de cazare cu demipensiune si transportul cu avionul.

Cererea pentru sejururi in Spania este in crestere an de an. Tenerife este considerata o destinatie exotica. Un sejur de sase nopti cu demipensiune intr-un hotel de 3 stele costa intre 650 si 700 de euro, iar un sejur similar intr-un hotel de 4 stele ajunge la 690-780 de euro. Pentru un hotel de 5 stele, pretul urca la 800-950 de euro. Pe continent, preturile sint mai mici. In Costa Brava, intr-un hotel de 3 stele, o vacanta de o saptamina costa intre 450 in capetele de sezon si 600 de euro in iulie si august. Pe linga transport, in pret intra micul dejun si cina. Pentru un hotel de 4 stele se vor plati intre 450 si 720 de euro. Preturile sint similare cu cele din Costa Daurada, o alta zona turistica din Spania populara printre turistii romani. O premiera o reprezinta charterul catre Portugalia. Un sejur cu mic-dejun intr-un hotel de 3 stele din Algarve costa intre 550 si 700 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.