Social 21 Martie 2008 03:31
Dintre cele 102 scoli incluse in Programul de reabilitare finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI) nici una nu a fost reparata in totalitate
Pentru 11 dintre ele se vor rezilia contractele cu firmele de constructii, deoarece acestea au depasit toate termenele legale pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare. „Din cauza lucrarilor incetinite, elevii sint nevoiti sa invete in trei schimburi, fiind mutati in alte unitati de invatamint, iar multi parinti isi retrag copiii de la scolile aflate in ruina“, a spus Stelian Fedorca, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Mai multi directori ai unitatilor de invatamint din cele sase sectoare s-au plins de proasta calitate a lucrarilor, in special a acoperisurilor, de aminari nejustificate, iar unii au afirmat ca sint in situatia de a nu mai accepta elevi in clasa I in anul scolar 2008-2009.

Totusi, lucrarile la Scoala nr. 279 se vor finaliza saptamina viitoare, iar la Scolile 164 si 174 - in luna aprilie, a anuntat coordonatorul proiectului din Primaria Capitalei, Vasile Pantiru.

„Aspectul cel mai grav este legat de imposibilitatea finantarii si acordarii de fonduri pentru reparatii curente, igienizari si dotari pentru cele 102 scoli. Foarte multe unitati de invatamint nu au primit autorizatia de functionare. In acest sens, ISMB a semnalat mari probleme la instalatiile de incalzire si instalatiile electrice care pun in pericol siguranta elevilor si a cadrelor didactice“, acuza seful Scolilor din Bucuresti. Inspectoratul Scolar General Bucuresti a mai semnalat ca, din cauza intirzierii lucrarilor la salile de sport, orele de educatie fizica s-au desfasurat formal, iar laboratoarele de informatica, biologie, fizica si chimie - fara echipamentele corespunzatoare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.