Social 21 Martie 2008 14:57
O retea de falsificatori de carduri condusa de un tanar din Zalau si acuzata ca, timp de trei ani, a fraudat conturile a zeci de persoane din SUA, Anglia si Germania a fost identificata cu ajutorul FBI, NewsIn.

Procurorul sef al DIICOT – Serviciul Teritorial Salaj, Dan Budusan, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca FBI a facut sesizarea cu privire la activitatea infractionala a grupului. Reteaua era condusa de un tanar de 24 de ani din Zalau, care a atras in anturajul sau alte noua persoane, cu ajutorul carora, timp de trei ani, a fraudat conturile a zeci de persoane din S.U.A., Anglia si Germania. Prejudiciul estimat se ridica la 300.000 de dolari.

“Liderul gruparii, N.D., de 24 ani, din municipiul Zalau, s-a specializat, incepand cu anul 2004, in tehnici de obtinere a detaliilor de identificare ale unui card, pentru devalizarea ulterioara a conturilor bancare la care erau atasate aceste carduri. In fapt, tanarul, utilizand metoda <<phising-ului>>, a creat pagini de internet false, care imitau pagini de internet ale unor institutii bancare sau de plati on-line, de pe teritoriul SUA. Indusi astfel in eroare, posesori de carduri din SUA si Europa au furnizat datele de identificare ale cardurilor, fara a realiza consecintele dezastruoase ulterioare. Pe parcursul a aproape trei ani de activitate infractionala, a obtinut fraudulos date apartinand catorva zeci de mii de posesori de carduri”, se arata intr-un comunicat de presa al BCCOA Cluj-Napoca.

Cele noua persoane atrase in grupul infractional au varste cuprinse intre 19 si 24 de ani, informeaza NewsIn.

Pentru cinci membri ai gruparii, Tribunalul Salaj - Sectia Penala a dispus, in data de 19 martie, arestarea preventiva pentru o durata de 29 zile.

Acuzatiile aduse membrilor grupului infractional sunt constituire si aderare la un grup infractional organizat, in scopul comiterii de infractiuni, falsificare de instrumente de plata electonica, detinere de echipament in vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos si acces fara drept la un sistem informatic. Pedeapsa pe care legea o prevede pentru savarsirea acestor infractiuni este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

"Pana la acest moment, s-a stabilit fraudarea a peste 20.000 de posesori de conturi de card de la 30 de banci din SUA, o banca din Marea Britanie, o banca din Germania, ceea ce a condus la un prejudiciu estimat de 300.000 de dolari”, arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.