Social 20 Martie 2008 02:02
Elvetianul Pierre Francois Sgueglia a fost condamnat ieri la 25 de ani de inchisoare pentru triplul asasinat din Giulesti din 2005, fiind obligat sa despagubeasca familia celor ucisi cu trei milioane de euro si sa plateasca 125 de lei pe luna pensie fetitei ramasa orfana
Potrivit Mediafax, elvetianul a venit inarmat la tanara acasa, impuscandu-i pe cei trei, sub ochii fetitei de patru ani a cuplului Alina si Valentin Pantazi. Elvetianul a afirmat ca a cunoscut-o pe Alina la clubul din Geneva unde el lucra ca responsabil de securitate, in luna martie 2004, femeia fiind angajata la acelasi club ca stripteuza. Acesta a sustinut ca intre ei a fost "un magnetism" din prima clipa si ca s-a indragostit de femeie. Insa, la un moment dat, aceasta l-a parasit si a venit in Romania, informeaza Ziua.

Pentru ca toate despagubirile sa fie efectiv acordate, instanta a dispus ca toate bunuriule mobile sau immobile ale lui Sgueglia sa fie puse sub sechestru pana la echivalentul sumelor acordate, precizeaza Jurnalul National. Dupa ispasirea pedepsei, elvetianul va fi expulzat din Romania. Hotararea de ieri poate fi atacata cu apel.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat, saptamâna trecute, pentru a doua oara pronuntarea in dosarul lui Jean Pierre Sgueglia, judecat pentru triplul asasinat comis in Giulesti in decembrie 2005. In cadrul judecarii procesului pe fond, procurorul de sedinta a cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa-l condamne la pedeapsa maxima pe elvetianul de origine italiana. Avocatul lui Sgueglia a declarat ca elvetianul ar trebui sa beneficieze de circumstante atenuante, invocand in pledoaria sa faptul ca Alina Pantazi, una dintre victime, l-ar fi mintit in repetate randuri pe clientul sau, fapt ce i-a indus acestuia “o profunda stare de nesiguranta si neincredere”.

Conform Gardianul, aparatorul si-a argumentat afirmatiile explicand judecatorului ca, la un moment dat, Alina Pantazi il parasise pe Sgueglia luand cu ea toate lucrurile de valoare pe care acesta le avea in casa, chiar si bijuteriile mamei sale, care era decedata. Dupa acest episod, potrivit avocatului lui Sgueglia, presupusul asasin a depus plangere penala impotriva Alinei Pantazi, pe care a retras-o ulterior, dupa impacarea celor doi. Aparatorul a mai spus instantei ca Alina Pantazi l-a mintit pe Sgueglia si in momentul in care acesta a venit in Romania pentru a lua fetita acesteia de la Valentin Pantazi, care ii ceruse 30.000 de euro pentru a o lasa sa locuiasca in Elvetia impreuna cu cei doi. Avocatul lui Sgueglia a declarat ca imediat dupa ce clientul sau achitase suma de 10.000 de euro, Alina Pantazi l-a parasit din nou, pentru a se intoarce la sotul ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.