Social 19 Martie 2008 03:50
La doar cåteva zile de la arestarea preventiva pentru “acces ilegal la un sistem informatic” a sotului avocatei Elodia Ghinescu, politistul Cristian Cioaca, membrii celor doua familii au inceput disputa in instanta pentru copilul de trei ani al cuplului, micutul Patrik.
Custodia baietelului, pe perioada cat tatal sau a fost in arest, a fost ceruta atat de catre sora lui Cioaca, Ana Maria Ene, cat si de catre parintii Elodiei. In prezent, copilul se afla in grija parintilor politistului, unde a fost dus de tatal sau chiar la cateva ore dupa noaptea in care procurorii cred ca Elodia Ghinescu a fost omorata. Ieri, magistratii Tribunalului pentru Minori si Familie au hotarat ca micutul sa ramana in grija tatalui.

Lupta a durat aproape o luna

Avand in vedere ca niciunul dintre parintii lui Patrik nu putea avea grija de el, tatal fiind arestat, iar mama, disparuta de mai bine de sase luni, atat sora politistului, cat si parintii Elodiei au solicitat instantei, in urma cu aproximativ o luna de zile, plasamentul baiatului in varsta de doar trei anisori, pe perioada celor 29 de zile cat Cioaca se afla in arest.

Atunci, DGASPC Brasov, respectiv DGASPC Pitesti au facut anchete sociale la cele doua familii, in urma carora DGASPC Brasov a dat aviz favorabil surorii lui Cristian Cioaca. La scurt timp, DGASPC Brasov a introdus o actiune in instanta, la Tribunalul Brasov, impotriva Elodiei Ghinescu, a lui Cristian Cioaca si a familiei Ene, Ana-Maria si Vasile Iulian, sora si cumnatul lui Cristian Cioaca. Motivul a fost de incredintare a micutului Patrik, fiul Elodiei Ghinescu si al lui Cristian Cioaca. “Unul din motivele pentru care DGASPC Brasov a dat aviz favorabil familiei Ene a fost ca in ultimele cinci luni copilul s-a aflat in grija bunicilor paterni, a matusii si a unchiului paterni, care i-au oferit afectiune, atentie si au cautat ca minorul sa nu fie expus la imaginile din mass-media”, a declarat, la vremea respectiva, Mihaela Maxim, director al DGASPC Brasov.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.