Social 19 Martie 2008 01:14
Daca treceti prin Capitala in aceasta perioada si observati ca se planteaza flori, se reamenajeaza spatiile verzi, se monteaza indicatoare de orientare, se matura strazile si, printre alte activitati, se sigileaza canalele, nu va impacientati! Situatia e una trecatoare, iar toate acestea poarta un nume: Summit-ul NATO de la 2-4 aprilie.
Printre atatia invitati pe spranceana si atatea eforturi depuse din partea autoritatilor romane, partea care ne va da cel mai mult de furca este bineinteles cea referitoare la restrictiile de circulatie. Astfel, potrivit autoritatilor, in perioada 2-4 aprilie se va delimita un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale de la Aeroportul International “Henri Coanda” la Palatul Parlamentului, informeaza Jurnalul National. Separarea culoarului va fi materializata prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisa patrunderea pe acesta. Tot traseul, incepand de la Aeroportul Otopeni pana la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat in cateva puncte figurate cu albastru pe harta.
Politia Rutiera a stabilit traseul pe care se vor deplasa coloanele oficiale in perioada 2-4 aprilie.
Pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, de la aeroport pana la Piata Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia autovehiculelor va fi permisa, in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri, precizeaza Adevarul.
Restrictiile continua cu segmentul central al soselei Kiseleff, intre Piata Presei si Arcul de Triumf.
Circulatia va fi inchisa in totalitate pe portiunea cuprinsa intre Arcul de Triumf, Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei pana la Podul Natiunile Unite, continuand cu Bulevardul Natiunile Unite.
Restrictie totala va fi si in perimetrul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie, intre soseaua Panduri si Bulevardul Libertatii, Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si Bulevardul Libertatii.

In una din zile, in intervalul 1-4 aprilie, se va interzice circulatia rutiera si pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Eroii Sanitari si in perimetrul Palatului Cotroceni. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la Piata Operei si la intersectia dintre Bulevardul Eroilor si Bulevardul Eroilor Sanitari.
Traseul unic va putea fi traversat in urmatoarele intersectii: Soseaua Bucuresti-Ploiesti cu Bulevardul Aerogarii, Soseaua Kiseleff cu strada Arhitect Ion Mincu, Arcul de Triumf, Calea Victoriei cu Bulevardul Dacia, Calea Victoriei cu Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei cu Podul Natiunile Unite .

Pe traseele mentionate mai sus, atat pe carosabil, cat si pe trotuar, precum si in perimetrul obiectivelor oprirea autovehiculelor va fi interzisa pe o distanta de 10-15 metri. Pentru mai multa siguranta din partea celor implicati, sambata, 29 martie, va avea loc simularea realizarii culoarului unic prin amplasarea balizelor si a celorlalte indicatoare rutiere, care vor ramane dispuse pe partea carosabila. Dupa terminarea simularii, conducatorii auto vor putea folosi si benzile culoarului unic. In aceasta zi, dar si in intervalul 2-4 aprilie semnalizarea rutiera va fi modificata si completata cu indicatoare de orientare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.