Social 19 Martie 2008 12:44
Artistul Dan Perjovschi a creat o pagina de promovare a Museum of Moden Art (MoMA) din New York in cotidianul The New York Times, anunta un comunicat al Institutului Cultural Roman din New York.

Desenele lui Perjovschi au aparut in editia din 12 martie a cotidianului american, in sectiunea speciala, "Museums". Artistul roman a fost ales de MoMa sa promoveze institutia in paginile The New York Times.

Perjovschi isi incepe materialul de promovare cu un comentariu ironic la adresa artei contemporane si a modului in care aceasta este reprezentata in marile muzee. "Cubism, Impressionism, Abstract Expressionism, Modernism, Postmodernism, Cafeteria, Shop".

Graficianul roman a mai colaborat cu MoMA in urma cu un an, cand institutia a gazduit prima expozitie individuala a artistului in Statele Unite, "What Happened to US?". Timp de trei zile, Perjovschi a desenat, de fata cu vizitatorii muzeului, unul dintre peretii Atriumului Donald B. & Catherine C. Marron, facand comentarii grafice, legate de contextul social si politic din prezent, in relatie cu arta.

Anul trecut, Dan Perjovschi a avut trei expozitii in Statele Unite, la Museum of Modern Art (MoMa), Walker Art Center si Nasher Museum of Art. Artistul revine la New York intr-un an cu alegeri prezidentiale si framantari mondiale, pentru a contribui cu viziunea sa la "marile dezbateri", arata NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.