Social 18 Martie 2008 04:18
Peste 6.800 de persoane solicita condamnarea pe viata sau reintroducerea pedepsei cu moartea pentru cei doi asasini, Alexandru Marian Popescu (20 de ani) si Robert Tecuceanu (21 de ani), care in luna octombrie a anului trecut, prin cruzimi, au ucis un tånar, Alin Alexandru Andrusceac
Pentru mai multe detalii, cåt si pentru a semna petitia puteti accesa site-ul www.alin1987.ro. Alin a fost ucis pentru un leu, o placa video pentru calculator, cåteva memorii de PC si un telefon mobil. Sadismul de care au dat dovada in producerea crimei l-a facut pe procurorul Maximilian Balasescu sa ceara pedeapsa pe viata pentru criminali. Astazi, la postul national de televiziune, in prezenta avocatilor, a procurorului si a familiei victimei va fi dezbatut pe larg acest caz. “Gardianul” va prezinta in exclusivitate declaratia lui Robert Tecuceanu, unul dintre participantii la omor.

Modul barbar in care i-a fost curmata viata lui Alin Alexandru Andrusceac, lucru stabilit in baza mai multor expertize atat medico-legale, cat si traseologice, l-a determinat pe procurorul criminalist Maximilian Balasescu, din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti, sa ceara instantei condamnarea pe viata a celor doi autori. Pe site-ul dedicat lui Alin Alexandru Andrusceac s-au adunat pana ieri 6.841 de semnaturi pentru condamnarea pe viata a criminalilor sau reintroducerea pedepsei cu moartea.

Prinderea criminalilor tânarului Alin Alexandru Andrusceac a constituit doar o chestiune de câteva ore pentru anchetatori. Au fost luati ca din oala din fata blocului in care locuiesc, foarte aproape de imobilul in care au comis crima. Se pregateau sa plece, sa se ascunda. Isi luasera la ei chiar si pasapoartele, fiind convinsi ca, mai devreme sau mai târziu, politistii vor bate la usa lor. N-au dormit deloc si se gândeau ca, daca vor reusi sa scape de nimicurile pe care le-au furat din apartamentul prietenului lor pe care l-au omorât si daca vor reusi sa paraseasca teritoriul României in scurt timp, anchetatorii nu ii vor prinde. Ei bine, s-au inselat. Primul se numeste Alexandru Marian Popescu, are 20 de ani si nu este cunoscut in evidentele Politiei Capitalei cu antecedente penale. Locuieste in cartier, in zona 13 Septembrie, si l-a cunoscut pe Alin Alexandru Andrusceac in urma cu aproximativ trei luni.Se intâlneau mai mult pe la fotbal, ca intre baieti. Discutau despre fotbal, calculatoare si ultimele jocuri video care au aparut pe piata. Cel de-al doilea asasin este total opus primului. Robert Tecuceanu, in vârsta de 21 de ani, este un cunoscut hot de masini. Locuieste tot in cartier si mergea la rândul sau sa bata mingea cu baietii. Il stia pe Alin de o luna, de când s-a incurcat cu prietena acestuia din urma. Se pare ca Alin habar nu avea de faptul ca prietena sa umbla cu cel care i-a devenit calau. A iesit din puscarie in luna iulie 2007.

O sticla cu vin si un joc pe calculator

Asa cum reiese din primele verificari facute de procurorii Parchetului de pe lânga Tribunalul Municipiului Bucuresti si de criminalistii Serviciului Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, in acea seara, Alin Andrusceac a jucat fotbal cu baietii din cartier pana undeva in jurul orei 23.00-23.30. Obosit, el s-a dus acasa, luând-o printre blocuri, iar pe aleea de la intrarea in blocul nr. V39, situat in Calea 13 Septembrie nr. 208, s-a intâlnit cu asasinii. Marian si Robert l-au intrebat pe Alin daca are treaba si daca este singur acasa, pentru ca au o sticla cu vin si un CD cu cea mai noua versiune de “Need for Speed” pentru calculator. Incântat de propunere, Alin si-a invitat amicii in apartamentul in care locuia, situat la etajul zece al blocului cu pricina. Se facuse deja 12.00 noaptea. Pe scara, cei trei s-au intâlnit cu un alt prieten, vecin cu Alin. Acesta chiar a depus marturie in fata anchetatorilor cu privire la faptul ca Marian si Robert au fost acasa la Alin in noaptea crimei. I-a vazut intrând, insa nu stie cât timp au stat inauntru.Ajunsi in apartament, cei trei s-au pus pe baut. Au consumat vin cu Coca Cola. Aveau o sticla de un litru si jumatate de alcool, pe care l-au terminat in mai putin de o jumatate de ora. Au instalat pe calculatorul lui Alin jocul si faceau cu rândul la tastatura. Din declaratiile date anchetatorilor, asasinii spuneau ca s-au enervat foarte tare pe gazda lor ca mereu câstiga, iar ei pierdeau.

Lovit miseleste

Stand l-a calculator, Marian a luat o vaza din lemn si l-a lovit pe Alin cu toata forta in cap. Vaza s-a spart sub forta loviturii. Tecuceanu povesteste anchetatorilor: “In acel moment m-am ridicat de pe scaun si Alin a incercat sa se ridice, intreband ce s-a intamplat. Atunci, Marian m-a dat la o parte si a inceput sa-l loveasca cu sutul in cap si apoi la coaste pana cand a inceput sa-i curga sange din nas. In urma loviturilor primite, Alin a inceput sa geama, dar fara sa strige (…). Nu imi dau seama care a fost motivatia exacta, dar, probabil fiindca Alin statea cu gatul indoit, l-am tras de maini, spre mijlocul camerei, sa stea intins pe spate. In timp ce eu il trageam pe Alin, Marian s-a dus in baia de langa bucatarie si a revenit cu o cutie cu manusi chirurgicale. Amandoi ne-am pus cate o pereche de manusi si Marian a intrat in camera alaturata sufrageriei si a inceput sa caute in sertare si dulapuri, rasturnandu-le pe pat. (…) Cand a revenit din camera pe care o controlase, pentru ca Alin se vaita, a reluat loviturile la cap si la coaste, dupa care a luat de la un halat de baie cu dungi cordonul cu care l-a legat foarte strans la maini. Si de la un sort de bucatarie a luat cordonul cu care i-a legat picioarele. Pentru a nu tipa si alerta vecinii, l-a legat la gura cu o bucata de carpa sau cordon. Pentru ca era legat la maini si la picioare cu fata in sus si nu putea respira din cauza sangelui inchegat din nas, am luat de la baie niste betigase de curatat in urechi si am incercat sa-i curat nasul. Dupa ce l-am curatat, l-am intors intr-o parte, si din nas i-a curs mult sange gros. In timp ce eu il curatam pe Alin, Marian s-a dus in cealalta camera sa caute bani. In acest timp, Alin se vaita si la un moment dat Marian l-a lovit pe Alin de doua ori cu piciorul in piept ca si cum l-ar calca. Atunci, din cauza loviturilor primite, Alin s-a intors pe partea stanga si a vomitat pe linoleum. La un moment dat, de pe holul de acces in sufragerie, Marian a venit cu o surubelnita si am desfacut unitatea centrala a calculatorului (…)”, se arata in declaratia data in fata anchetatorilor de Robert Tecuceanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.