Social 18 Martie 2008 15:38
Colegiul Farmacistilor din Romania (CFR) i-a cerut astazi ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa faca publice cazurile care ar dovedi ca farmacistii sunt „hoti”, „hiene” si „imbuibati” si sa isi ceara public scuze pentru ca i-a numit astfel pe reprezentantii acestei profesii.

"Ne exprimam dezacordul vizavi de afirmatiile jignitoare ale domnului Nicolaescu la adresa farmacistilor, fara a fi aduse dovezi in sprijinul acestora. Este inadmisibil ca un ministru sa foloseasca un asemenea limbaj, doar pentru ca nu suntem de acord cu dansul", a declarat, astazi vicepresedintele CFR, Clara Popescu.

Reprezentantii colegiului s-au declarat nemultumiti de decizia ministrului sanatatii de a schimba modul de prescriere a medicamentelor pe reteta, de la prescrierea substantei active la denumirea comerciala a medicamentului.

Nicolaescu i-a acuzat pe farmacisti, la sfarsitul lunii februarie, ca sunt „hoti” si „imbuibati” si se preteaza la diverse tertipuri pentru a pacali oamenii. Ministrul considera ca masura luata in privinta schimbarii modului de prescriere a medicamentelor este in favoarea pacientului, iar „cei care vorbesc se tem ca isi pierd privilegiile".

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca hotararea privind prescrierea pe reteta a substantei active s-a facut in 2005, inainte ca el sa preia mandatul. De atunci, spune Nicolaescu, ministerul a facut analize, a stat de vorba cu oamenii, a primit informatii si a facut o evaluare de sase luni privind aceasta posibila modificare si, din noiembrie 2007, propunerea a fost facuta publica.

„Propunerea este cunoscuta de patru luni. Farmacistii agita acum spiritele pentru ca, din luna aprilie, ea va incepe sa se aplice", a conchis demnitarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.