Social 18 Martie 2008 14:54
Primaria Capitalei va apela la ajutorul Politiei pentru a evacua firmele din Pasajul Universitatii care nu vor sa paraseasca spatiile si care intarzie astfel, proiectul municipal de modernizare a pasajului, informeaza NewsIn.

La inceputul lunii februarie, municipalitatea a cerut firmelor din pasaj sa paraseasca zona, pentru a se putea desfasura lucrarile de modernizare. "Au avut timp destul, i-am notificat cu 30 de zile inainte, iar vineri, 14 martie, cand expira termenul, le-am mai dat 72 de ore", a precizat directorul Administratiei Strazilor , Claudiu Balan.

Potrivit directorului Administratei Strazilor, trei firme refuza, inca, sa paraseasca spatiile pe care le ocupa, iar evacuarea lor, la care s-ar solicita interventia politistilor, va avea loc dupa plecarea celelorlalte firme. "Luni, McDonalds si Gregory's au inceput sa-ti stranga lucrurile. Doar o cafenea si inca doua fast-fooduri nu vor sa faca acest lucru. Vom astepta ca toti cei care au inceput sa stranga sa termine si apoi ii vom evacua si pe cei care nu vor sa plece", a mai spus Claudiu Balan.

In pasajul de la Universitate exista 20 de spatii comerciale, ocupate de firme care comercializeaza articole vestimentare, carti, suveniruri si produse alimentare.

Modernizarea pasajului va dura aproximativ noua luni, timp in care vor fi refacute scarile rulante, canalizarea si sistemele de ventilatie. Dupa terminarea lucrarilor, suprafata destinata comertului va fi mai mica decat cea de pana acum, iar firmele care vor ocupa viitoarele spatii comerciale vor fi alese prin licitatie. "Pasajul Universitatii este, in primul rand unul pietonal, nu unul comercial. In plus, tot in pasaj va fi si noua gura de metrou a tronsonului Drumului Taberei-Universitate", spune directorul Admnistratiei Strazilor.

Pe timpul lucrarilor, accesul pietonilor va fi permis in pasaj prin culoare speciale de trecere, construite din panouri, iar zona va fi pazita permanent de Politia Comunitara, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.