Social 17 Martie 2008 02:50
Anul trecut, 12 persoane au fost trimise in judecata pentru fapte de terorism. Alarmele false cu bomba sunt preferatele „atentatorilor"

Statistica pe anul 2007 arata ca din 463 de cauze de terorism solutionate de procurorii romani, doar patru au ajuns in instante. Majoritatea "teroristilor" sunt de ocazie, apeluri cu bomba la 112, pentru a amana un proces, a cere rascumparare sau pentru a se inchide scoala.

De asemenea, tot pentru fapte care au legatura cu terorismul au fost trimisi in judecata, anul trecut, cei care l-ar fi ajutat pe sirianul Omar Hayssam sa paraseasca tara: fratii acestuia, Mukhles si Mahmoud Omar, si armatorul Mustafa Tartoussi. Conform procurorilor, in 2007 nu a existat niciun caz de finantare a terorismului.

„Am amplasat o bomba la demisolul Spitalului Municipal din Curtea de Arges. Daca nu voi primi 20.000 de euro, voi arunca in aer intreaga cladire", era mesajul pe care l-a lasat in ianuarie anul trecut la numarul unic 112 un cetatean necunoscut. Procurori DIICOT, ofiteri din cadrul SRI, IPJ Arges si Inspectoratului Unic de Urgenta s-au deplasat la unitatea medicala.

Cercetarile tehnice antiteroriste s-au intins timp de doua zile, dar nu au fost identificate dispozitive explozive improvizate. Spitalul avea in acea perioada aproximativ 300 de pacienti internati, care au fost tracasati de cercetari, 50 erau netransportabili si 15, la terapie intensiva. Anchetatorii au sunat inapoi la cel care anunta "bomba", dar au constatat ca telefonul era inchis si era vorba de o cartela preplatita pe care intra mesageria vocala cu mesajul inregistrat "milita, milita, becali".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.